måndag 11 augusti 2008

Hemma igen

Efter en dygnslång tågresa tillbaka så är man hemma i Sverige igen. Personligen tog jag en rejäl förkylning med mig hem som jag jobbar med att kurera just nu. En förkylning är dock ett litet pris att betala för en underbar vecka i Prag!

Så, vad är då de bestående intrycken av vår vecka på YMCA Europe festival 2008? På vägen hem diskuterade vi våra upplevelser under veckan och kunde konstatera att de var mestadels väldigt positiva. Med undantag för en del smågrejer så har festivalen som arrangemang funkat väldigt bra och professionellt, våra svenska deltagare har uppfört sig bra och fått mycket beröm, aktiviteterna har varit roliga och engagerande, maten och boendet har varit helt ok, kollektivtrafiken har funkat utmärkt och Prag har varit vackert. Det jag personligen kan tycka har märkts tydligt under festivalveckan är hur våra upplevelser har peppat oss svenskar och fungerat som en vitamininjektion i vårt KFUK-KFUM-engagemang. Det har också skapat starka band mellan lokalföreningar och människor som tidigare inte känt varandra så väl. Alla verkar vara överens om att vi borde samarbeta mer mellan lokalföreningar och inom KFUK-KFUM Sverige. Det har också talats mycket om att det borde göras mer arrangemang som dessa för våra medlemmar i Sverige och tankar på att genomföra liknande events hemma verkar ha väckts.

Så som slutsats kan väl sägas att vi femhundra från KFUK-KFUM Sverige som åkte till Prag har haft en otrolig upplevelse som skapat positiv energi och stärkt engagemang! Ni ca 70 000 som inte följde med till Prag - var inte lessna över det! Det kommer nya chanser, och framförallt så har ni möjlighet att skapa era egna upplevelser genom KFUK-KFUM på hemmaplan. Vill ni ha någon att snacka idéer med eller kompisar att göra kul grejer med så är Sverige fullt av engagerade KFUK-KFUM:are!

Det känns faktiskt som att vi ser lite av framtiden. Just nu.

Inga kommentarer: